14.11.07

Η γεύση της εξέγεσης

-Και εγώ κύριε να ρωτήσω κάτι; Πήρα κάτι πουράκια χτες και γράφανε Παπαδόπουλος πάνω. Είναι δικά του;πρέπει να αναγνωρίσουμε πάντως πως το παιδί έχει συνδυαστική σκέψη

Το lifestyle της εξέγερσης


.... Οι άνθρωποι λοπόν τότε δεν ήθελαν τη χούντα και με αφορμή την εξέργεση του Πολυτεχνείου έριξαν το δικτάτορα που σας έλεγα πριν. Έχει κανείς καμιά απορία;


-Ναι, εγώ κύριε. Αυτός ο Παπαδάκης σήμερα που βρίσκεται;

13.11.07

Πρώτη ώρα Ιστορία
Σήμερα στη δουλειά μιλούσα με ένα παλιότερο συνάδελφο, ο οποίος μου έκανε μάθημα ιστορίας για το επάγγελμα του δασκάλου στην Ελλάδα.


Μου είπε λοιπόν ότι μέχρι το '79 οι δάσκαλοι ήταν όπως και σήμερα. Ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Ο μηνιαίος μσθός ήταν 1500 δραχμές, σα να λέμε 1000 ευρώ, μικρό ποσό για την εποχή.


Τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν στις αρχές του '80, με προσωπική παραίνεση του ίδιου του Παπανδρέου, ο μισθός διπλασιάστηκε. Έφτασε τις 3000 δραχμές, γεγονός που βοήθησε στο να αναβαθμιστεί και ο ρόλος των δασκάλων, αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αφού μπορούσαν να διάγουν μια πιο ποιοτική ζωή.


Αναρωτιέμαι ποιος, όχι θα διπλασιάσει, αλλά λίγο να ανεβάσει, το μισθό των σημερινών δασκάλων, μπας και δούνε και αυτοί καμιά άσπρη μέρα.


Επίσης μου είπε πως από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους οι δάσκαλοι παίρνουν το χαμηλότερο μισθό. Παρόλο που το δημόσιο έχει ενιαίο μισθολόγιο, οι υπόλοιποι βρίσκουν κάτι μούφες επιδόματα - τύπου μεταφορικά, υπερωρίες- και ανεβαίνουν κατακόρυφα τα έουρος.


Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου και θέλω να είμαι καλός σε αυτή, αλλά κάτι τέτοια με ξενερώνουν επικίνδυνα.