24.9.07

Καλημέρααααααααααα


Σκεφτόμουν πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις όμορφα στο χώρο της εργασίας σου.


Πως μου ήρθε θα με ρωτήσεις...


Σήμερα πήγε η αγαπημένη διευθύντρια και πήρε για τον κάθε δάσκαλο του σχολείου, από μία σακούλα, που είχε μέσα ένα μολύβι, ένα στυλό, φάκελο και γραφική ύλη για τη χρονιά.


Το θέμα δεν είναι ότι πήρε ένα μολύβι, τι να σου κάνει ένα μολύβι όλη τη χρονιά. Το θέμα είναι πως ασυνείδητα δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο γραφείο και σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα και χαλαρά.


Κατά συνέπεια σε κάνει και καλύτερο στη δουλειά σου. Όταν πας το πρωί σχολείο και λες μια ζεστή καλημέρα έχεις χίλιες φορές καλύτερη διάθεση, από το να μπαίνεις στο γραφείο και να βλέπεις την ξυνίλα την ίδια.


Έχω κόλλημα με αυτό! Δεν μπορώ να βλέπω ξυνισμένες φάτσες και ειδικά το πρωί!


Άσε που στο διάλειμα, όταν θες να χαλαρώσεις λίγο από την ένταση της τάξης, καλό είναι να έχεις έναν άνθρωπο να λες μια βλακεία, να περάσει η ώρα, να πιεις μια γουλιά καφέ με την ησυχία σου και να μην έχεις την καρακάξα απέναντι να παραμονεύει.


Για αυτό κάθομαι και στο σχολείο που είμαι. Μπορεί το κτίριο να είναι άθλιο, το επίπεδο των παιδιών κάτω του μετρίου, αλλά οι συνάδελφοι είναι μια χαρά, ευγενικοί και καλόβολοι. Μπαίνεις όμως μέσα το πρωί και σου λένε και ένα γεια.

7 Comments:

g for george said...

Το εργασιακό περιβάλλον παίζει τον πρώτο ρόλο για μένα. Σκέψου ότι δεν πήγα σε δουλειά (που θεωρητικά αν έλεγα ναι θα με είχαν πάρει άμεσα) μόνο και μόνο εξ αιτίας των προσώπων που δούλευαν εκεί.

Καλό το χρηματικό αλλά η ψυχική ηρεμία ακόμα καλύτερη.

Hey Teacher said...

Symfvno kai epayxano.Na pigenis proi proi kai na xaliese?Ase kalitera!

oneiroparmenh said...

Το εργασιακό σου περιβάλλον πρέπει να είναι ιδανικό γιατί εγω απ'όσο θυμάμαι ο διευθυντής που είχαμε στο λύκειο δεν έλεγε ούτε γεια είτε σε καθηγητές είτε σε μαθητές!!Κι όταν το έλεγε ήταν ξινό και απωθητικο!Πόσο μάλλον να κάνει δωράκια στους καθηγητές,αυτό ήταν αδιανόητο!!
Είσαι πολύ τυχερός!!

Stergios Nastopoulos said...

Δεν έχεις ακούσει για το burn-out των εκπαιδευτικών; Μετά από 5 χρόνια στο επάγγελμα πόσοι επιζούν; Γιαυτό μην ζητάς από την κότα χρυσά αυγά. Οσο και να σφιχτεί εκείνο που μπρορεί να σου κάνει είναι μια δυσκοίλια κουτσουλιά. Αντε και καλή δύναμη. Τα εργασιακά περιβάλλοντα δε φτιάχνονται μόνο από τους δασκάλους. Εξ' όνυχος τον λέοντα. Ειδικά στην Ελλάδα...

Ανώνυμος said...

ξερεις τι.
χαιρομαι που σε ανακαλυψα.
αν ενα ονειρο μου ηταν να γινω παιδαγωγος.
μου δινεις μια γευση απο την ταξη.
ειχα ξεχασει ποσο μου αρεσε αυτο.
ποσο ηθελα να τους μαθω.
και μου θυμιζεισ τον αγαπημενο μου δασκαλο.

elenid4 said...

Έχεις δίκιο, το εργασιακό περιβάλλον βοηθάει απίστευτα!Γιατί όμως σταμάτησες να γράφεις;Πήρες μετάθεση ή σε άπογοητεύτηκες τόσο από την κατάσταση που τα παράτησες;Ο τρόπος γραφής σου είναι πολύ έξυπνος.Ελπίζω να είσαι καλά στην υγεία σου και να επιστρέψεις σύντομα στην ενεργό δράση!!!

mortal said...

Το καλό κλίμα στο χώρο εργασίας είναι το άπαν για τον εργαζόμενο.
Μείνε εκεί, λοιπόν, όσο περισσότερο μπορείς!